Een QR-sticker activeren:

zo moet dat!

Welkom bij Qraphy. Aan onze Qraphy-website wordt gewerkt, daarom helpen we je voor de stickers tijdelijk op de website van Qraphy Card.

Ben jij een flitsende videoboodschap aan het maken maar kom je er niet helemaal uit? Wij gaan je helpen!

Qraphy stickers die uit de verpakking komen zijn nog niet geactiveerd. Dat betekent dat er nog geen video is gekoppeld aan de QR-code. Een sticker activeren is heel makkelijk!

  1. Scan de sticker met een smartphone, of ga naar qraphy.nl/qrcode. Vul hier de ID en pincode in die je terug kan vinden op het stickervel.

  2. Je kunt nu een video koppelen. Dit kan een video zijn die je hebt opgenomen met je telefoon, een video die je hebt gemonteerd, of een Youtube-video.

  3. Kies de video die je wilt uploaden, en klaar is kees!

De maximale videogrootte is 2 GB (voor een Youtube-video maakt het formaat niet uit). Is jouw video groter dan 2 GB? De meeste smartphones hebben een video-bewerkingsoptie waarmee je een video snel en makkelijk kleiner kunt maken.

Heb je een video gekoppeld maar wil je deze graag wijzigen? Geen probleem. Ga naar qraphy.nl/qrcode en vul opnieuw de ID en pincode in.

Kies een andere video en sla de nieuwe koppeling op. Klaar!

Heb je een vraag of lukt er iets niet? Misschien vind je het antwoord hieronder. Is dat niet het geval, neem dan even contact met ons op.

Jazeker! Vooral QR-codes met donkere blokjes en een lichte achtergrond zijn erg flexibel. Test het even voordat je de sticker opplakt. QR-codes met witte blokjes en een donkere achtergrond hebben hier iets meer moeite mee, vooral ondersteboven. Ook hier kun je zelf met je telefoon testen hoe ver je kunt draaien om de sticker nog wel scanbaar te houden.

De video is te zien door mensen die de sticker of link hebben. Als de sticker en/of link niet wordt gedeeld met anderen, weet niemand waar jouw video te vinden is.

De maximale uploadgrootte voor een video is 2 GB. Is je video te groot, dan kun je deze niet uploaden. De meeste smartphones hebben een standaard bewerkingsoptie voor video’s. Kies bij je video voor ‘bewerken’ en kijk of je de video kunt opslaan in een kleinere resolutie.

Staat de video niet op je telefoon maar op een computer? Ga dan met deze computer naar qraphy.nl/qrcode en log daar in met je activatiegegevens. Je kunt nu de video uploaden vanaf je computer.

De meeste smartphones hebben geen aparte app meer nodig om een QR-code te scannen. Je kunt de QR-code waarschijnlijk gewoon scannen met je camera. Lukt dit niet, dan heb je misschien toch een app nodig met jouw telefoon. Het kan ook zijn dat je een app nodig hebt omdat jouw camera geen negatieve QR-codes ondersteunt (een witte QR-code en een donkere achtergrond). Verder heb je genoeg licht nodig voor het scannen. Ben je in een donkere ruimte? Probeer het dan nog een keer bij wat meer licht.

Dat kan natuurlijk gebeuren. Geen nood, wij helpen je! Neem even contact met ons op, dan sturen we de activatiegegevens opnieuw op.

Dit kan binnenkort. We zijn meerdere tools aan het ontwikkelen, zodat je je sticker straks zolang je maar wilt kunt koppelen aan wat je maar wilt; een website, een download, een visitekaartje… Alles waar je een link van kunt maken.

Alles is bespreekbaar! Stuur ons even een berichtje, dan laten we zo snel mogelijk weten wat we voor je kunnen doen.