Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veel gestelde vragen en antwoorden.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!

Algemene informatie

Veelgestelde vragen – Algemeen

Met NFC (Near Field Communication) kun je snel en veilig informatie uitwisselen. Het is vergelijkbaar met een QR-Code, echter hoef je bij NFC geen code te scannen met de camera van je telefoon. In plaats daarvan houd je je telefoon dichtbij de NFC-chip (tot 10 centimeter) en haal je zodoende contactloos de gegevens op via je smartphone.

NFC is een kleine chip die tegenwoordig in veel smartphones terug te vinden is. Je hoeft dus geen app te installeren of een ander product te kopen om gebruik te kunnen maken van de NFC. Tegenwoordig kun je er vrij zeker van zijn dat er NFC in je smartphone zit, maar bekijk voor de zekerheid de specificaties van de telefoon.

In de instellingen van je Android smartphone heb je de mogelijkheid om de NFC aan of uit te zetten. Op iPhone toestellen staat NFC altijd aan, je hoeft dit dus niet zelf te doen.

Met NFC deel je draadloos gegevens. Met een NFC visitekaart van Qraphy Card deel je bijvoorbeeld eenvoudig je contactgegevens of andere informatie. Je hoeft daarvoor alleen je smartphone tegen de Qraphy Card te houden. De NFC chip van je telefoon maakt vervolgens automatisch verbinding met de NFC chip in de visitekaart en haalt vervolgens de informatie op. Zo deel je snel en gemakkelijk je contactgegevens, portfolio, website, brochure, muziek of iets anders wat voor jou handig en belangrijk is.

De QR-Code (QR is een afkorting voor ‘Quick Response’, wat vrij vertaald ‘Snelle Reactie’ betekent) is vergelijkbaar met de bekende streepjescodes, of barcodes die op de verpakkingen van producten staan afgebeeld. De QR-Code is vaak als een vierkant weergegeven en bestaat uit kleine blokjes.

De QR-Code wordt vaak gebruikt om informatie snel en veilig uit te wisselen. Dit kan worden gedaan door de QR-Code te scannen met de camera van je telefoon. De camera ‘leest’ de QR-Code af en haalt vervolgens de informatie op die getoond moet worden.

De NFC visitekaart van Qraphy Card kun je op vele manieren gebruiken. De bekendste manier is door je contactgegevens te delen. Zo kan de persoon die de kaart scant, snel een eenvoudig jouw gegevens in zijn of haar telefoon opslaan.

Maar je hebt ook de mogelijk om bijvoorbeeld video’s te laten zien, of je website te tonen. Of misschien maak je muziek die je wilt delen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Om de Qraphy Card te kunnen gebruiken moet je de kaart eerst activeren. Hiervoor log in je op je Qraphy Card account. Heb je nog geen account? Dan kun je hier registreren.

Nadat je bent ingelogd zit je in jouw Qraphy Card dashboard. Klik de knop ‘Nieuwe Qraphy Card activeren’. Vervolgens vul je de gevraagde gegevens in. De activatiecodes zitten bij de Qraphy Card, of zijn naar je toe gezonden via de e-mail.

Zodra de Qraphy Card is geactiveerd krijg je de vraag om een Qraphy Card pagina te koppelen, of een nieuwe pagina aan te maken. Ook kun je er voor kiezen om de kaart direct te laten linken naar bijvoorbeeld je website, video of je muziek.

Nee, voor het gebruik van de Qraphy Cards heb je geen abonnement nodig. Qraphy Cards is, naast de aankoop van de kaart zelf, geheel gratis en dat zal zo blijven. Je zult dus een visitekaart-pagina en een bestemmingspagina kosteloos kunnen aanmaken en wijzigen.

Er zullen wel geregeld speciale features of pagina’s worden uitgebracht waarvan je gebruik kunt maken door deze aan schaffen. Er zal in de toekomst ook een mogelijkheid komen om de opslag uit te breiden. Daar zullen dan abonnementskosten aan worden verbonden, mocht je voor die optie willen kiezen.

Ja, Qraphy Cards zijn met alle smartphones te gebruiken. De kaart bevat naast een NFC-Chip ook een QR-Code die gescand kan worden. Mocht de telefoon geen NFC bevatten, dan kan de QR-Code worden gescand met de camera van de telefoon, om de informatie te kunnen delen.

Nee, voor het gebruik van Qraphy Card is geen speciale app nodig. De informatie wordt gedeeld via de browser van de telefoon. Ook het gebruik maken van je Qraphy Card account gaat via de browser van je desktop of mobiele telefoon.

Qraphy Dashboard

Wat is het Qraphy dashboard en wat kun je er mee?

Wanneer je bij Qraphy Card bent ingelogd, zit je in het Qraphy Dashboard. Het dashboard geeft je een overzicht van wat je allemaal kunt doen met de Qraphy Card. Zo kun je in het dashboard jouw kaarten beheren, door ze toe te voegen of te wijzigen, of pagina’s aanmaken die je kunt koppelen aan je kaarten.

Verder toont het Qraphy Dashboard statistieken. Zo kun je bekijken hoe vaak jouw kaarten zijn gescand.

Om de Qraphy Card te kunnen gebruiken moet je de kaart eerst activeren. Hiervoor log in je op je Qraphy Card account. Heb je nog geen account? Dan kun je hier registreren.

Nadat je bent ingelogd zit je in jouw Qraphy Card dashboard. Klik de knop ‘Nieuwe Qraphy Card activeren’. Vervolgens vul je de gevraagde gegevens in. De activatiecodes zitten bij de Qraphy Card, of zijn naar je toe gezonden via de e-mail.

Zodra de Qraphy Card is geactiveerd krijg je de vraag om een Qraphy Card pagina te koppelen, of een nieuwe pagina aan te maken. Ook kun je er voor kiezen om de kaart direct te laten linken naar bijvoorbeeld je website, video of je muziek.

Qraphy Card geeft je de vrijheid om zelf te bepalen welke informatie je deelt. Zo kun je er voor kiezen om een visitekaart-pagina of een bestemmingspagina aan je kaart te koppelen, maar kun je ook je website, favoriete muziek of andere content laten zien of horen.

Wil je de informatie die je deelt via de Qraphy Card wijzigen? Geen probleem!

Log in op je Qraphy Card account via https://app.qraphycard.nl/ en klik op je paginabeheer. Kies vervolgens welke pagina je wilt wijzigen en volg de verdere instructies.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan altijd voor je klaar!